Presentació de la campanya de solidaritat amb els bastoners graciencs acusats de terrorisme

El Centre Cultural Euskal Etxea ha acollit aquest migdia la roda de premsa per presentar públicament la campanya “Solidaritat amb els solidaris”, convocada pel col·lectiu de suport Bastoners Solidaris en defensa dels dos encausats per l’Audiència Nacional per portar dues fotos de les dues preses polítiques catalanes a l’Acte Polític de l’Esquerra Independentista de l’11 de setembre de 2012 al Passeig del Born de Barcelona. Inicialment, l’acte s’havia convocat al passeig del Born, però, a causa de la inclemència del temps, finalment s’ha decidit traslladar al centre cultural de la propera placeta Montcada. La elecció del passeig del Born era simbòlica perquè al mateix lloc, l’onze de setembre del 2012, es van produir els fets pels quals Ferran B. G. i Gregori S. M., ambdós veïns de Gràcia, s’enfronten a un judici amb l’acusació d’enaltiment del terrorisme.
Aquell dia, en finalitzar l’acte organitzat per l’Esquerra Independentista en motiu de la Diada, els dos membres de la colla bastonera Cop a Cop, mentre sonaven els himnes, van pujar a l’escenari amb les fotos de les preses polítiques catalanes Marina Bernardó i Lola López, actualment detingudes a França, per denunciar-ne la dispersió i la vulneració dels drets humans. Després de la seva identificació, mitjançant fitxers il·legals i després de les declaracions a què els imputats van ser cridats el passat 23 de gener a la Ciutat de la Justícia, es va fer pública la petició de la fiscalia: pena de presó de dos anys, inhabilitació durant 8 anys i una fiança de 3.000 euros per responsabilitat civil per cadascun.
La roda de premsa ha començat amb la intervenció d’en Gregori, un dels imputat, que portava el vestit típic de ballador de la colla bastonera de la qual es membre, el mateix que duia a la Diada del 2012, que ha explicat els fets per els quals està imputat i ha declarat que solidaritzar-se amb persones i famílies que pateixen el càstig afegit de complir condemna a milers de quilòmetres de casa i demanar-ne el respecte pels drets humans més bàsics, no hauria de ser cap delicte. L’advocat dels imputats, Andoni Hernández Murga, ha declarat que el judici podria ser imminent, i que els imputats es declararan innocents i es demanarà la seva plena absolució. A més d’això ha subratllat l’excepcionalitat jurídica de l’article 578 del Codi penal que preveu el delicte d’enaltiment del terrorisme i ha remarcat la seva funció repressiva, i per això la importància d’una lluita, no només jurídica, si no també política, “al carrer”, per la defensa de la llibertat d’expressió i del dret a participar a assumptes públics.
Per últim, la portaveu del col·lectiu de solidarit, Sonsoles, ha explicat que estan recollint el suport de diferents colles de cultura popular, personalitats i organitzacions de l’àmbit cultural i polític i dels veïns de la Vila de Gràcia i de Barcelona, on els imputats són força coneguts per la seva participació a la vida política i cultural local, i ha sentenciat que la solidaritat, es defensarà, “cop a cop”.
Roda-de-premsa_Bastoners-solidaris_1-300x200

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: